marie j

Bakgrund om mig. Jag heter Marie Jönsson och har jobbat som undersköterska i 25 år. 2002 utbildade jag mig till massageterapeut och eftersom jag jobbat med hudvård och makeup på fritiden sedan 1995, blev det naturligt att fortsätta utbilda mig till hudterapeut. Jag har efterhand utbildat mig kontinuerligt med behandlingar som jag av egen erfarenhet har haft behov av för att stärka och underhålla min hälsa och välbefinnande för att ha full energi och uthållighet. Jag ser kroppen som helhet, är det balans på insidan så är det mjukare och smidigare i både hud och kropp.

Företaget Kamomillens Kroppsvård startade jag 2004 och har erbjudit tjänster inom kroppsvård sedan dess. Jag utför behandlingar från topp till tå i en lugn och avslappnande miljö.

I april – 08 var jag på ett informationsmöte med Kroppsterapeuterna. Där fick jag information om Bowen Teknik. Jag hade vid det tillfället ischiassmärtor från vänster säte och ner i benet och ut i stortån.

Jag fick en ”akutbehandling” på 2 min. Jag kände att det hände något i sätesmusklerna direkt och 3–4 dagar senare var jag besvärsfri !!

Jag investerade i denna 1-åriga utbildning och tog examen på Irland den 9/9 – 09.

Juni 2019 tog jag examen till Qi-terapeut, ljusakupunktur, med ett instrument mäter man akupunkturpunkter på fingrar och tår, där det är låg energi stimulerar man med infrarött ljus och frekvenser för att stärka upp det friska i kroppen. Kan med fördel kombineras med massage eller Bowen Teknik.

Har även utbildat mig i  MSTR ärrvävnadsteknik. En viktig behandling som behandlar operationsärr som kan ställa till med problem på andra ställen än där ärret sitter. Rygg/ischias besvär från kejsarsnitt eller blindtarmsoperationer. Rörelseinskränkningar, domningar, minskad energi, dåligt självförtroende mm.

Lymfmassage är en lätt, ytlig behandling i huden där det ytliga lymfsystemet finns. Ett svagt eller dåligt fungerande lymfsystem kan ge trötthet, sömnproblem, celluliter, bihåleproblem, matsmältningsproblem mm.

Jag är ansluten till Sveriges Hudterapeuters Riksorganisation och Kroppsterapeuternas Yrkesförbund.