Sambandet mellan frisk mage och välmående hud och kropp

akne
akne

Många människor har olika typer av hudproblem och ett stort antal människor upplever sin hy som känslig. Som hudterapeut träffar man ofta på hudproblem som acne, rosacea och hyperpigmentering, men även problem med eksem och olika typer av medicinska hudproblem.

Hudproblem

Hudproblem är ofta kopplat till magen och tarmens hälsa. En trasig hudbarriär och en skadad tarm behöver hjälp och stöd för att kunna läka, då detta påverkar hela din kropp från minsta cell till den yttre hudbarriären.

En skadad tarm släpper igenom främmande mikroämnen som svamp, bakterier, osmält föda och andra skadliga ämnen. Dessa ämnen passerar ut i blodbanan och vidare till kroppens vävnader där de kan orsaka immunreaktioner. Detta i sin tur skapar inflammationsprocesser, överbelastningar, allergiska reaktioner, näringsbrister och även hudproblem som kan vara jobbiga att ta hand om.

Dessa obalanser kan även orsaka problem som huvudvärk, trötthet, värk i kroppen, IBS (Irritated Bowel Syndrome) svagt lymfsystem, låg energi, låg ämnesomsättning, sömnproblem, depressioner mm.

 

De första åren (2004-2007) som hudterapeut var det relativt enkelt att behandla hudproblem med rätt hudvårdsprodukter och ansiktsbehandlingar för att få balans på huden. Men efterhand blev det svårare att bara behandla utifrån.

Varför ?

Med den moderna maten vi har idag är det svårt att få balans på den inre hälsan i kroppen. 70 % av vitaminer och mineraler har försvunnit från kosten, viktiga kostfiber för tarmhälsan och den viktiga balansen mellan våra livsviktiga fettsyror omega 6 och omega 3 som är oerhört viktigt för att våra celler ska fungera optimalt.

Idag har 95 % av världens befolkning stor obalans vilket skapar ohälsa på sikt. Med ett enkelt blodtest kan man se vilken balans man har.

Hud & Hälsa och kosten

Min hälsoresa började -07 då jag tog bort mjölkprodukter och gluten från min kost. Jag blev piggare, mer energi och lugnare i magen. Efter ett tag provade jag multivitamin tillskott och mjölksyratabletter för tarmen. Det blev ännu mer energi och uthållighet och magen blev ännu bättre.

Jag orkade börja träna på gym -08. Men det blev ändå inte en hållbar energi som blev bättre. Efter en vår och sommar med energi att kunna träna 2 – 3 dagar /vecka,  blev det bakslag med trötthet på hösten. Lite så upp och ner är väl livet och man blir ju äldre, eller hur ? då kommer ju lite krämpor som stela muskler, man kan ju inte fungera som när man var 20 år då man hade energi och uthållighet hela tiden.

Eller kan man det ?

Ja det kan man, min erfarenhet sedan november 2017, när jag fick information om fettsyrabalansen och Balanceoljan, så såg jag direkt att detta var min sista nyckel till att förbättra hälsan. När jag började med Balanceoljan blev min mage/tarm lugnare, bättre sömn, musklerna i nacke och axlar slappnade av. Energin och uthålligheten blir bara bättre och stabilare, mer stresstålig.

Snabbare återhämtning efter träning, sällan träningsvärk. Det är inte dumt att känna sig lite yngre i kroppen !

Livsstilsanalys

Vill du ta reda på om maten du äter hjälper eller stjälper dig? Hur ser din hälsa ut i framtiden med den livsstil du har idag? Det är viktigt för hälsan ända ner på cellnivå att den fungerar. Utifrån analyserna får du svar på vad som är bra val för dig, avseende träning, kost m.m. Boka tid för information om vilken analys som passar dig.

30 min 360:-